سنگ مشکی برای نما
یکی از مهم ترین کاربردهای سنگ های ساختمانی، استفاده در نمای ساختمان است. نمای ساختمان ها به دو بخش خارجی و داخلی تقسیم می شود. سنگ مشکی برای نما نیز بسیار پرطرفدار است. معماران علاقه بسیاری به استفاده از سنگ مشکی در نما دارند. این علاقه در معماران سبک مدرن بیشتر است زیرا سنگ مشکی برای نمای مدرن بسیار مناسب است.
اما باید توجه داشت که برای چه نوع نمایی قرار است از سنگ مشکی استفاده شود؟ آیا سنگ مشکی برای هر نوع نمایی مناسب است؟ آیا معیار زیبایی برای استفاده از این نوع سنگ در هر نوع کاربری کافی است؟ در این مقاله به بررسی باید ها و نبایدهای استفاده از سنگ مشکی برای نما پرداخته می شود.با ما همراه باشید.
سنگ مشکی برای نمای داخلی ساختمان مناسب است؟
نمای داخلی می تواند هر فضایی را در بر بگیرد. گوشه ای از اتاق خواب، پذیرایی، آشپرخانه یا غیره از جمله کاربری های مناسب برای سنگ مشکی هستند. تا جایی که سنگ تحت تاثیر عوامل مخرب قرار نگیرد می تواند کیفیت و زیبایی خود را برای زمان بسیار طولانی حفظ کند. اما در محیط هایی مانند: سرویس بهداشتی، داستان کمی سخت خواهد بود. به دلیل مرطوب بودن مستمر این محیط، تنها استفاده از سنگ هایی مناسب است که احتمال شوره زدگی در آن وجود نداشته باشد. برای مثال سنگ مرمریت سیاتم از جمله سنگ های مشکی ایرانی به شمار می رود که هیچ گونه شوره زدگی در آن دیده نمی شود.
علاوه بر این سنگ مشکی برای نما نباید بطور مستمر در مواجهه با مواد شوینده ی خشن باشد. محلول های شوینده ی بسیار اسیدی مانند: جوهر نمک باعث تخریب و انحلال ترکیب شیمیایی سنگ مرمریت می شود. برای شستشوی سنگ مرمریت مشکی بهتر از است مواد شوینده ی مخصوص سنگ استفاده نمود و یا از مواد شوینده ی خنثی مانند: مایع ظرفشویی بهره گرفت. لذا در نظافت سنگ مشکی برای نما باید دقت نمود.
سنگ مشکی برای نمای خارجی ساختمان مناسب است؟
نمای خارجی یا بیرونی ساختمان از جمله مهم ترین و رایج ترین بخش هایی است که در آن از سنگ های ساختمانی استفاده می شود. اما باید توجه داشت که هر سنگی برای نمای بیرونی ساختمان مناسب نیست. در این مورد بهتر است وضعیت اقلیم جغرافیایی ایران مورد بررسی قرار گیرد.
بخش بزرگی از مرکز ایران دارای آب و هوای کویری است که با تابش مستمر و شدید آفتاب همراه می باشد. به همین دلیل استفاده از سنگ مشکی برای نمای بیرونی در این مناطق نه تنها ممکن است بوری و رنگ پریدگی سنگ را به همراه داشته باشد بلکه باعث بالا رفتن دمای ساختمان در فصول گرم سال خواهد شد که باعث افزایش مصرف انرژِی در لوازم سرمایشی می شود.
از سویی دیگر، بخش های شمال غرب و شمال شرق ایران دارای آب و هوای سردسیری بوده و در فصول سرد سال دارای دوره های یخبندان هستند. در این صورت استفاده از سنگ مرمریت مشکی به خصوص انواع رگه دار مناسب نیست. این سنگ ها در برابر چرخه های یخزدگی مقاومت و دوام کمی دارند و پس از مدتی ممکن است از نما جدا شوند.
جمع بندی
با توجه به آنچه گفته شد سنگ مشکی برای نمای داخلی ساختمان ها انتخاب بسیار خاص و مطمئنی محسوب می شود. در استفاده از نمای داخلی ساختمان نیز حتماً باید اصول نظافت و نگهداری از سنگ رعایت شود. در این صورت عمر مفید سنگ در بنا افزایش خواهد یافت. استفاده از سنگ مشکی در طراحی های مدرن داخلی ساختمان بسیار متداول است. از انواع سنگ های مشکی رنگ ایرانی نیز می توان به مرمریت مشکی سیاتم، مرمریت مشکی نجف آباد، مرمریت مشکی ماکو و غیره اشاره نمود.