مرمریت مشکی سیاتم
مرمریت مشکی سیاتم دارای کاربردهای بسیار زیادی است؛ این سنگ را می توان در آشپزخانه، سرویس بهداشتی، نمای داخلی، کفپوش و غیره استفاده نمود. مرمریت مشکی سیاتم یک سنگ خاص به شمار می رود که از نظر ویژگی های زیبایی شناسی و فنی، کمتر سنگی با آن قابل مقایسه است. یکی از نکات بسیار مهمی که در مورد این سنگ مطرح است، نگهداری و نظافت اصولی آن است.
هر سنگی برای آن که بتواند زیبایی و جذابیت خود را حفظ نماید به نگهداری استاندارد نیاز دارد. به عبارت دیگر، حفظ زیبایی و براقیت سنگ مرمریت مشکی سیاتم در گرو توجه به این سنگ است. مراقبت و نگهداری اصولی می تواند کمی کار سختی باشد، اما اگر به درستی انجام شود، زیبایی و کیفیت سنگ را برای مدت طولانی تضمین می کند.
دو نکته ی بسیار مهم در ارتباط با مرمریت مشکی سیاتم
آسیب پذیری در برابر اسیدها:
سنگ های کربناته از انواع سنگ های رسوبی هستند کانی عمده ی آن ها کانی کلسیت (و یا دولومیت) است. کانی کلسیت در برابر اسیدها بسیار آسیب پذیر است و در صورت تماس با اسید، دچار جوشش می شود. بنابراین سنگ هایی که دارای این کانی هستند، نباید در مواجهه با اسید ها قرار گیرند. مرمریت مشکی سیاتم نیز از جمله سنگ های کربناته است که کانی عمده ی آن کلسیت می باشد.
بنابراین در صورت نظافت این سنگ توصیه می شود تا از مواد شوینده ی اسیدی مانند: جوهر نمک استفاده نشود. علاوه بر این در صورت استفاده از این سنگ در موقعیت هایی چون کانترتاپ آشپرخانه، از تماس مواد غذایی اسیدی مانند: آبلیمو و نوشابه با سطح سنگ باید اجتناب کرد. در غیر این صورت سنگ مرمریت مشکی سیاتم در مواجهه با این اسید ها می جوشد و آنچه باقی خواهد ماند، لکه های ناشی از جوشیدن کانی کلسیت است. این لکه ها که سفید رنگ هستند، در بافت سیاه رنگ مرمریت سیاتم ظاهری نامطلوب ایجاد می کنند که پاکسازی آن ها نیز می تواند چالش بر انگیز باشد.
به همین دلیل علاوه بر اجتناب از مواد اسیدی قوی، باید نسب به عایق بندی این سنگ اقدام نمود. برای مثال در کاربری کابینت آشپرخانه که بیشترین احتمال برخورد با مواد اسیدی را دارد بهتر است از پوشش نایلونی ظریف روی سنگ استفاده نمود و یا از موادی چون واکس جهت عایق بندی سطحی سنگ بهره گرفت.
سختی پایین مرمریت مشکی سیاتم:
کانی کلسیت که کانی عمده ی سنگ های رسوبی کربناته همچون مرمریت ها به شمار می رود، دارای سختی 3 در مقیاس سختی موس است. در نتیجه مقاومت این سنگ در برابر برخورد اشیاء سخت یا سایش، تا حدودی کم بوده و دچار خراش می شود.
بنابراین در صورت استفاده از سنگ مرمریت مشکی سیاتم در کف یا غیره، باید از برخورد یا کشیدن اشیاء سخت روی سنگ اجتناب نمود. برای مثال در صورت استفاده از مبلمانی که پایه ی فلزی دارند باید دقت کرد و آن ها را روی سنگ ها نکشید. در این صورت سایش ناشی از فلز روی سنگ مرمریت مشکی سیاتم باعث ایجاد خراش روی سنگ خواهد شد. این در حالی است که محوسازی خراش از سطح سنگ بسیار دشوار تر از پاکسازی لک های مختلف است و بیشتر اوقات نیز امکان از بین بردن آن ها وجود ندارد.
یک نکته مهم!
نکته ای که در ارتباط با سنگ مرمریت مشکی سیاتم وجود دارد این است که در صورت ایجاد خراش بر روی این سنگ، نمود ظاهری آن کمتر خواهد بود زیرا خراش ها در بافت سیاه رنگ زمینه کمتر دیده می شود. این در حالی است که مواردی همچون خراش در سنگ های مرمریت روشن رنگ بیشتر دیده می شود و این موضوع یکی از قابلیت های مرمریت مشکی سیاتم به شمار می رود.