سنگ نما ساختمان چیست؟
شاید این یک سوال برای بسیاری از معماران و حتی مصرف کنندگان عادی، مهم باشد. سنگ نما ساختمان انواع بسیار مختلفی دارد و کاربردهای آن نیز به همین دلیل وسیع است. باید در نظر داشت که نمای ساختمان هم شامل نمای بیرونی ساختمان می شود و هم نمای داخلی. لذا سنگ نما ساختمان دارای دو بخش اصلی بیرونی و درونی است. برای هر بخش نیز سنگ های متعددی وجود دارند که می توانند مناسب باشند.
با انواع سنگ نما ساختمان آشنا شوید
۱– سنگ تراورتن
یکی از پر کاربردترین سنگ نما ساختمان به ویژه در ایران، سنگ تراورتن است. تراورتن به دلایلی چون زیبایی، تنوع رنگ، قیمت مناسب، توانسته جایگاه خود را در سبد خرید ایرانیان حفظ نماید. ایران دارای بهترین و با کیفیت ترین سنگ نما ساختمان گروه تراورتن است که با نمونه های مشابه خارجی به خصوص تراورتن های ترکیه، برابری می کند. تراورتن عباس آباد، تراورتن آتشکوه، تراورتن سیلور و تراورتن آذرشهر از آن جمله هستند.
۲– سنگ مرمریت
شاید بتوان سنگ های مرمریت ایرانی را از متنوع ترین سنگ نما ساختمان ها به شمار آورد. این تنوع در رنگ، طرح، کیفیت و قیمت دیده می شود. سنگ مرمریت از دیرباز در بخش های مختلف داخلی و خارجی خانه های ایران مورد استفاده قرار گرفته است. تنوع طرح و رنگ در مرمریت ها بسیار گسترده است و به همین دلیل توانسته است جوابگوی سلایق و طرح های معماری گوناگون باشد.
برخی از مرمریت ها مانند: مرمریت دهبید شایان به دلیل داشتن رنگ کرم روشن، با رنگ ها و طرح های گوناگون در دکوراسیون داخلی قابل ترکیب است و در حجم زیاد استفاده می شود. از سویی دیگر، سنگ مرمریت مشکی سیاتم با داشتن رنگ زمینه ی مشکی، می تواند طراحی داخلی خانه را دست خوش تغییرات زیادی بکند که این جسارت یک معمار را می طلبد!
۳– سنگ چینی
سنگ چینی یا crystalline marble از سنگ های ایرانی با اصالت محسوب می شود که از دیرباز مورد توجه ساختمان سازان بوده است. کیفیت و زیبایی سنگ های چینی ایرانی همچون سنگ چینی الیگودرز با نمونه های مشابه ایتالیایی برابر می کند و می تواند در بخش های مختلف به عنوان سنگ نما ساختمان استفاده شود. این سنگ با داشتن زمینه ی سفید و الگوی رگه های خاکستری تا مشکی، یک سنگ مطمئن است که سال هاست در پروژه های مختلف جوابگوی خوبی بوده است!
۴– سنگ گرانیت
کمتر سنگ نما ساختمان دیگری پیدا می شود که سختی و مقاومت سنگ های گروه گرانیت را داشته باشد! در میان تمام سنگ ها، گرانیت ها بافت و طرح خاص خود را دارند که به هیچ وجه با سنگ های دیگر شباهت ندارد. گرانیت ها اغلب بافت متراکم داشته و مقاومت قابل توجهی دارند. همین ویژگی باعث شده تا سنگ گرانیت یک انتخاب مطمئن و استاندارد برای کفپوش موقعیت های پر تردد باشد.
این سنگ می تواند برای مدت های طولانی، کیفیت و ظاهر زیبای خود را حفظ نماید. اما باید اشاره کرد که وزن نسبی سنگین گرانیت، یکی از ویژگی های منفی آن در نما محسوب می شود. هم چنین تنوع سنگ های گرانیت ایران به اندازه ی مرمریت یا تراورتن نیست.

۵- سنگ لایم استون یا آهک
لایم استون اگرچه تنوع رنگ و طرح بسیار محدودی دارد اما قیمت مناسب آن نسبت به سایر سنگ ها و همین طور قابلیت ابزار زنی بالای آن، باعث شده تا جایگاه خاص خود به عنوان سنگ نما ساختمان را داشته باشد. این سنگ عموماً رنگ سفید تا کرم روشن دارد و زمینه ی آن یکدست است.
۶– سنگ اونیکس
اوج زیبایی و تجمل در سنگ نما ساختمان را می توان در سنگ اونیکس دید. این سنگ چند ویژگی بسیار مهم دارد. برای مثال می تواند نور را از خود عبور دهد و هم چنین رنگ بندی بسیار جذابی دارد. اونیکس به عنوان یک سنگ لوکس شناخته می شود و قیمت قابل توجهی نسبت به سنگ های دیگر دارد. اما باید توجه داشت که به دلیل قیمت بالا و همین طور کیفیت فنی پایین نسبت به گروه های سنگی دیگر، کاربرد آن به قسمت های خاصی از نمای ساختمان های لوکس محدود می شود.