آشنایی با آنتونی گائودی
آنتونی گائودی از برجسته ترین معماران جهان در طول دو قرن اخیر به شمار می رود. آنتونی گائودی یک معمار شاخص اسپانیایی بود که در قرن ۱۹ و ۲۰ میلادی فعالیت داشت و همه او را به خاطر سبک خاص آثارش در شهر بارسلونا می شناسند. آنتونی گائودی پسر مسگری از اهالی بارسلون، در ۲۵ ژوئن ۱۸۵۲ متولد شد و در همان سال های جوانی به سراغ معماری رفت.او مدرسه ی معماری بارسلونا، شهری که بیشتر آثار بزرگ وی به آن تعلق دارد، را برگزید.آنتونی گائودی بخشی از جنبش مدرنیسم منطقه ی کاتالان بود.
درنهایت با سبک ارگانیک و مبتنی بر طبیعتِ خود، این جنبش را به عرش رساند.شخصیت مذهبی گائودی او را در دهه ی پایانی عمرش به سوی خلق مشهورترین اثر خود، یعنی کلیسای ساگرادا فامیلیا در بارسلونا، سوق داد.
گائودی در طول تقریباً ۵۰ سال معماری مستقل، برخی از تخیلی ترین شیوه های معماری در تاریخ را در زادگاه خود، ایالت کاتالان، رقم زد.
او بعنوان چهره ی شناخته شده سبک معماری نوین در کاتالان، منبع الهامی برای نسل های مختلفی از معماران، طراحان و حتی مهندسان بوده است.
گائودی ۲ سال آخری که به تحصیل معماری مشغول بود را در پروژه های متنوعی با معماران بزرگی همچون ” فرانسیس دل ویلار ” و ” فونتسره ” کار کرد و توانست در سال ۱۸۷۸ میلادی مدرک معماری خود را دریافت کند. او سپس دفتری در شهر بارسلون تاسیس کرد و به دلیل استعدادی که داشت توانست در همان سال پروژه های شاخصی دریافت کند که از جمله آنها می توان به تهیه نقشه نمایشگاه بین المللی ” ماتارو ” در شهر پاریس اشاره کرد.
آنتونی عشقی عمیق به سرزمین مادری اش داشت و به میراث مدیترانه ای اش افتخار می کرد. او معتقد بود که مردم مدیترانه خلاقیت، اصالت و حس ذاتی هنری و طراحی دارند. او زمان زیادی را در بیرون از خانه می گذراند، به خصوص در ماه های تابستان که خانواده اش در خانه می ماندند. این کار فرصت های زیادی به او می داد تا خود را در مطالعه طبیعت غرق کند!
گائودی از بیماری رماتیسم رنج می برد و به نظر می رسد که همین بیماری باعث شده بود که شخصیتی کم حرف و محافظه کار داشته باشد. این بیماری او را نهایتاً به سمت گیاهخواری سوق داد.
مسیر کاری آنتونی گائودی
آنتونی گائودی پس از فارغ التحصیلی، در ابتدا به سراغ هنر آبا و اجدادی اش به سبک ویکتوریا رفت. اما خیلی زود سبک خود را با به کارگیری احجام هندسی توسعه داد و با کمک آجر، فولاد، کاشی های سرامیکی روشن و فلزکاری های گل دار یا خزنده به آنها روح بخشید.
سمندر موجود در پارک گوئل، نمونه ای از کارهای آنتونی گائودی است .وی در سال های جوانی خود با شرکت در نمایشگاه جهانی پاریس در سال ۱۸۷۸، به نمایش آثار خود پرداخت که همین امر سبب شد تا کار ساخت عمارت و کاخ گوئل به گائودی سپرده شود.
آنتونی گائودی در سال ۱۸۸۳ مسئول ساخت یک کلیسای جامع در شهر بارسلونا به نام ساگرادا فامیلیا شد. همه چیز، از طرح گرفته تا کار ساخت، قبل از آمدن آنتونی گائودی آغاز شده بود. اما او طراحی کلیسا را به طور کامل تغییر داد و سبک منحصر به فرد خود را در ساخت به کار گرفت.
آنتونی گائودی خیلی از سبک های تاریخی را تجربه کرد. کاخ اسقف های اعظم کلیسای مسیحیت و کازا د لوس بوتینس، هردو بین سال های ۱۸۸۷ تا ۱۸۹۴، به سبک معماری گوتیک ساخته شدند. او پا را فراتر از این گذاشت و کازا کالوِت را بین سال های ۱۸۹۸ تا ۱۹۰۴ به سبک معماری باروک ساخت.
برخی از این آثار حاصل حضور آنتونی گائودی در نمایشگاه جهانی ۱۸۸۸ بود؛ جایی که وی دوباره با حضور خود، همگان را به شگفتی واداشت.
گائودی اغلب در پروژه های خود با برخی از طراحان، صنعت گران، هنرمندان و استادکاران اهل کاتالان همکاری می کرد. المان هایی از جنس کاشی، نقطه ی مشترک در اکثر ساختمان های گائودی هستند. یکی از این چهره های شاخص برای همکاری با گائودی، جوزف ماریا یویول، است که در کاشی کاری مهارت بالایی داشت. این امر به ما کمک می کند تا متوجه شویم که چرا در آثار آنتونی گائودی همواره از مصالح ساختمانی متعدد و به روش های خلاقانه استفاده شده است.
او در در دهم ژوئن ۱۹۲۶ با تراموا تصادف کرد و 5 روز بعد دار فانی را وداع گفت.
آثار آنتونی گائودی
- کلیسای جامع ساگرادا فامیلیا
- ساختمان کاسا باتیو
- ساختمان کاسا میلا
- کاسا ویسنس
- لا پدررا
- پارک گوئل
- پالائو گوئل
- کولونیا گوئل
- کاسا کالوت
- فواره ی کاسکادا
- ال درک دو گائودی
برخی از افتخارات آنتونی گائودی
- برنده اولین جایزه تالار اجتماعات شهری بارسلونا در سال ۱۹۰۱ برای طراحی عمارت کاسا کالوت
- برنده جایزه طراحی مبلمان مسیرهای شهری و خیابان های شهر بارسلونا