سنگ، یک ماده ی سبز وپایدار
سنگ یک ماده ی سبز و پایدار محسوب می شود. سبز بودن با میزان تولید گاز دی اکسید کربن در ارتباط است. این گاز به عنوان یکی از مهم ترین عوامل گرمایش کره ی زمین شناخته می شود. در فرآیند تولید سنگ طبیعی از معدن تا فرآوری، گاز دی اکسید کربن کمتری نسبت مصالح دیگر مانند: سرامیک و آجر تولید می شود. در دنیای امروزی که مسائل زیست محیطی بسیار مورد توجه هستند، سنگ های طبیعی جایگاه ویژه ای دارند و این موضوع در آینده نیز یک امتیاز مهم برای سنگ خواهد بود.
هیچ ماده ای پایدارتر از سنگ طبیعی نیست!
مطالعه پایداری و ارزیابی چرخه عمر پوشش های کف که توسط Deutscher Naturwerkstein-Verband e.V. (DNV) انجام شده است، شامل مجموعه ای از داده های علمی می باشد که پیامد های زیست محیطی ناشی از استفاده از سنگ طبیعی، کاشی های سرامیکی ، PVC، استفاده از آجر، لمینت و کفپوش های چوبی را ارزیابی می کند که به برتری سنگ اشاره دارد.
این مطالعه نشان می دهد که هزینه ی انرژی مورد استفاده برای فرآوری سنگ طبیعی تنها ۳,۳ درصد از کل هزینه ی تولید سنگ است.
مقایسه همه پوشش های کف نشان می دهد که پوشش سنگ طبیعی، در طی فرآیندهای تولید، نصب و کاربری، نسبت به سرامیک ، PVC، لمینت ها و کفپوش های چوبی، تاثیر سوء کمتری بر محیط زیست دارد.
و حلا چرا حیاتیست که از محصولات سبز استفاده کنیم؟
گازهای گلخانه ای و گرمایش زمین
سوخت های فسیلی شامل زغال سنگ، نفت و گاز بیشترین سهم را در تغییرات آب و هوایی جهانی دارند و بیش از 75 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای جهان و نزدیک به 90 درصد از کل انتشار دی اکسید کربن، از اشتعال این مواد تولید می شود.
با احاطه شدن کره زمین با گازهای گلخانه ای، گرمای خورشید در زمین به دام می افتد. این پدیده باعث گرم شدن کره زمین و تغییرات آب و هوایی می شود. جهان در حال حاضر سریعتر از هر زمان دیگری در طول تاریخ در حال گرم شدن است. دماهای گرمتر، الگوهای آب و هوا را تغییر داده و تعادل معمول طبیعت را به هم می زنند. گرمایش زمین خطرات بسیاری را برای انسان و حیات، روی کره ی زمین به همراه دارد.
آثار گرمایش کره زمین
با افزایش غلظت گازهای گلخانه ای، دمای سطح زمین نیز افزایش می یابد. دهه گذشته، یعنی طی سال های 2011 تا2020، گرم ترین دوره در تاریخ کره زمین بود. از دهه 80 میلادی به بعد، هر دهه گرمتر از دهه قبل بوده است. تقریباً تمام مناطق خشک کره زمین (از جمله کشور ایران) شاهد روزهای گرم و موج گرمای بیشتری هستند.
این در حالی است که دمای بالا، بیماری های مرتبط با گرما را افزایش داده و کار در فضای باز همچون فعالیت های معدنی را دشوارتر می کند. آتش سوزی ها راحت تر رخ می دهند و سریع تر گسترش می یابند. بررسی ها نشان می دهد که دمای هوا در قطب شمال حداقل دو برابر سریعتر از میانگین جهانی افزایش یافته است.
طوفان های سهمگین
طوفان های مخرب در بسیاری از مناطق کره زمین شدیدتر و دوره بازگشت آن ها کوتاه تر شده است. با افزایش دما، رطوبت بیشتری وارد جو می شود که باعث تشدید بارندگی شدید شده و سیل را به همراه خواهد داشت. فراوانی و گستردگی طوفان های مناطق استوایی نیز تحت تأثیر گرم شدن اقیانوس است. چنین طوفان هایی، اغلب خانه ها و جوامع شهری را تخریب می کند و خسارات های جانی و مالی را در پی خواهد داشت.
افزایش خشکسالی
تغییرات اقلیمی باعث کاهش منابع آب خواهد شد. گرمایش جهانی کمبود آب را در مناطقی که از قبل دچار کمبود آب بوده اند تشدید می کند و منجر به افزایش خطر خشکسالی می شود. خشکسالی به نوبه ی خود می تواند طوفان های مخرب شن و گرد و غبار را برانگیزد و میلیاردها تن ماسه را در سراسر قاره ها جابجا کند. هم اکنون بیابان ها در حال گسترش هستند و مساحت زمین برای رشد و تولید مواد غذایی در حال کاهش است. بسیاری از مردم با خطر کمبود آب کافی مواجه هستند.
افزایش سطح آب اقیانوس ها
اقیانوس بیشتر گرمای ناشی از گرم شدن کره زمین را جذب می کند. سرعت گرم شدن اقیانوس در دو دهه گذشته به شدت افزایش یافته است. با گرم شدن اقیانوس، حجم آن افزایش می یابد زیرا آب با گرم تر شدن منبسط می شود. ذوب شدن یخ های قطبی باعث بالا آمدن سطح آب های آزاد می شود و جوامع ساکن در مناطق ساحلی و جزیره ای را تهدید می کند. علاوه بر این، اقیانوس دی اکسید کربن را جذب می کند که این موضع باعث اسیدی تر شدن آب دریاها شده و حیات دریایی و صخره های مرجانی را به خطر می اندازد.
انقراض گونه های جانوری
تغییرات اقلیمی خطراتی را برای بقای گونه های زیستی در خشکی و اقیانوس ایجاد می کند. این خطرات با افزایش دما افزایش می یابد. به دلیل تغییرات اقلیمی، انقراض گونه های زیستی 1000 برابر بیشتر از هر زمان دیگری در تاریخ جهان ثبت شده است.
یک میلیون گونه در چند دهه ی آینده در معرض خطر انقراض قرار دارند. آتش سوزی جنگل ها، آب و هوای خشن و آفات و بیماری های مهاجم از جمله تهدیدات مرتبط با تغییرات آب و هوایی هستند. گرچه برخی از گونه ها می توانند جابه جا شوند و خود را نجات دهند، اما برخی دیگر نمی توانند.
کاهش مواد غذایی
تغییرات آب و هوا و افزایش حوادث ناشی از آن، از جمله دلایل افزایش جهانی گرسنگی و تغذیه نامناسب است. شیلات، محصولات زراعی و دام ممکن است از بین رفته یا تولید آن ها کاهش یابد. با اسیدی شدن آب اقیانوس ها، منابع دریایی که میلیاردها نفر از آن تغذیه می کنند در معرض خطر قرار می گیرند. تغییر در پوشش برف و یخ در بسیاری از مناطق قطب شمال باعث اختلال در تامین مواد غذایی شده است. تنش گرمایی می تواند باعث کاهش مناطق برای چرای دام ها شوند.
خطرات سلامتی
تغییرات آب و هوایی یکی از بزرگترین تهدیدات برای سلامتی بشر است. اثرات آب و هوا از طریق آلودگی هوا، بیماری، رویدادهای خشن آب و هوایی، جابجایی اجباری، فشار بر سلامت روان و افزایش گرسنگی و تغذیه نامناسب در مکان هایی که برای مردم غذای کافی وجود ندارد، به سلامت انسان آسیب می رساند. هر ساله عوامل محیطی جان حدود 13 میلیون نفر را می گیرد. تغییر الگوهای آب و هوایی باعث گسترش بیماری ها می شود و رویدادهای خشن آب و هوایی مرگ و میر را افزایش می دهد و سیستم های مراقبت های بهداشتی را با مشکل رو به رو می کند.
فقر و آوارگی
تغییرات آب و هوایی، فقر و آوارگی جوامع بشری را در پی دارد. سیل ممکن است محله های فقیر نشین شهری را از بین ببرد و خانه ها را ویران کند. گرما می تواند کار کردن را دشوار کند. کمبود آب ممکن است بر محصولات زراعی تأثیر بگذارد.
در طول دهه ی گذشته، رویدادهای مرتبط با آب و هوا به طور میانگین سالانه 23.1 میلیون نفر را آواره نموده است و بسیاری از افراد را در معرض فقر قرار داده است. بیشتر پناهندگان از کشورهایی هستند که بسیار آسیب پذیر بوده و کمترین آمادگی را برای انطباق با تأثیرات تغییرات آب و هوایی داشته اند.
سبز و پایدار .سبز و پایدار .سبز و پایدار. سبز و پایدار. سبز و پایدار .سبز و پایدار. سبز و پایدار. سبز و پایدار.سنگ سبز و پایدار. سبز و پایدار .سبز و پایدار
سبز و پایدار. سبز و پایدار. سبز و پایدار. سبز و پایدار .سبز و پایدار