سنگ مرمریت امپرادور چه سنگی است؟
سنگ مرمریت امپرادور یکی از سنگ های ساختمانی بسیار زیبا و وارداتی به شمار می رود. این سنگ به دلیل طرح و رنگ خاص خود مورد توجه طراحان و معماران قرار گرفته است. اگرچه این سنگ در ابتدا از کشور اسپانیا وارد می شد اما امروزه معادن آن در کشور ترکیه نیز مورد بهره برداری قرار گرفته اند و از این کشور نیز وارد می شوند. سنگ مرمریت امپرادور در دو سورت دارک و لایت و معمولاً به صورت اسلب مورد استفاده قرار می گیرد.
سنگ مرمریت کارما کاشمر از انواع سنگ های ساختمانی داخلی به شمار می رود که شباهت بسیار زیادی با سنگ مرمریت امپرادور دارد و می تواند جایگزین بسیار مناسب و البته مقرون به صرفه برای این سنگ باشد. طرح و رنگ سنگ مرمریت کارما کاشمر بگونه ای است که می توان آن را در طرح ها و معماری های مختلف به جای سنگ مرمریت امپرادور مورد استفاده قرار داد.
ویژگی های بافتی و کانی شناسی سنگ مرمریت امپرادور
سنگ مرمریت امپرادور در دو صورت لایت و دارک در بازار وجود دارد. زمینه ی سورت دارک این سنگ به رنگ قهوه ای بوده و در انواع لایت نیز به رنگ روشن و عسلی دیده می شود. رگه های درهم تنیده و ضربدری نیز به رنگ های سفید تا طلایی در زمینه این سنگ دیده می شوند.
باید اشاره کرد که از لحاظ زمین شناسی به نظر می رسد که سنگ امپرادور نوعی سنگ بِرِش ( breccia) باشد. به عبارت دیگر این سنگ حاصل در هم جوش خوردن و سنگ شدگی قطعات مختلف خرد شده می باشد. سنگ مرمریت کارما کاشمر نیز شباهت زیادی به این نوع از سنگ های برشی دارد بطوری که می توان قطعه سنگ های خرد شده را در بافت آن مشاهده نمود.
پُرشدگی رگه های مرمریت کارما کاشمر باعث تراکم بالای سنگ و مقاومت قابل توجه آن شده است. بنابراین سنگ مرمریت امپرادور و سنگ مرمریت کارما کاشمر را می توان نوعی سنگ آهک تکتونیزه دانست. کانی عمده تشکیل دهنده ی این سنگ ها کانی کلسیت است اگرچه به نظر می رسد وجود مقادیر مختلفی از مواد آلی (یا سولفید آهن) و همینطور رس و اکسید آهن باعث ایجاد دامنه ای از رنگ های قهوه ای، عسلی و طلایی در این سنگ می شود.
ویژگی های فیزیکی و مکانیکی مرمریت کارما کاشمر
سنگ مرمریت کارما کاشمر تخلخل و جذب آب بسیار کمی دارد و به همین دلیل لک پذیری آن نیز بسیار کم است. البته وجود زمینه تیره در این سنگ باعث می شود تا هرگونه لک در ظاهر آن کمتر دیده شود.
مرمریت کارما کاشمر دارای مقاومت های فشاری و خمشی زیادی است. مواد پرکننده رگه های این سنگ باعث بهبود و افزایش مقاومت سنگ مرمریت کارما کاشمر شده است. از آنجایی که کانی تشکیل دهنده این سنگ از نوع کلسیت می باشد و همینطور به دلیل وجود بافت متراکم، مقاومت سایشی این سنگ نیز بالا است به طوری که می توان از این سنگ در کف ساختمان ها و لابی ها به خوبی استفاده نمود.
البته باید توجه کرد که استفاده از این سنگ در موقعیت هایی همچون پله و پارکینگ توصیه نمی شود زیرا قرار گرفتن تحت فشار های مستمر و زیاد (مانند آنچه از تردد خودرو حاصل می شود) می تواند باعث خرد شدن و رگه خالی کردن سنگ شود.
زمینه تیره سنگ مرمریت کارما کاشمر باعث شده تا بتوان در فضای داخل ساختمان از آن استفاده نمود و به همین دلیل دوام آن در برابر یخ زدگی آنچنان مورد توجه نیست. اما داشتن ترکیب کربناته در این سنگ باعث می شود تا دوام آن در برابر محلول های اسیدی کم باشد به عبارت دیگر در هنگام نظافت و شستشوی این سنگ توصیه می شود از مواد شوینده اسیدی غلیظ استفاده نشود زیرا زیبایی و براقیت سنگ را کاهش خواهد داد.
کاربردهای سنگ مرمریت کارما کاشمر
شباهت زیاد سنگ مرمریت کاشمر به سنگ مرمریت امپرادور باعث شده تا بتوان از این سنگ نیز در طراحی ها و معماری های مختلف از جمله سبک های کلاسیک و مدرن استفاده نمود. طرح و رنگ زیبا و خاص سنگ مرمریت کارما کاشمر، جلوه خارق العاده ای به فضا می بخشد.
از کاربردهای سنگ مرمریت کارما کاشمر می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- کانترتاپ آشپزخانه
- کف ساختمان
- سالن های مجلل و تالارها
- طراحی داخلی ساختمان
- قاب آسانسور