بیوگرافی لیلا عراقیان
لیلا عراقیان در سال ۱۳۶۲ در تهران به دنیا آمد .رشته ی تحصیلی خانم عراقیان در دبیرستان ریاضی بوده. و به نقاشی نیز علاقه مند بوده و از این رو به معماری که ترکیبی از ریاضیات و نقاشی است علاقه مند شد.
در سال ۱۳۸۰ خورشیدی در دانشگاه شهید بهشتی تحصیل در رشته معماری را آغاز کرد.وی دارای مدرک کارشناسی معماری از دانشگاه شهید بهشتی و فوق لیسانس از دانشگاه بریتیش کلمبیا است.
او در سال ۱۳۸۴ به همراه همکارش علیرضا بهزادی شرکت سازه های پارچه ای دیبا را تأسیس کردند. شرکت دیبا پس از اجرای سازه های چادری پارک آب و آتش تهران، به مسابقهٔ طراحی پل طبیعت دعوت شد و طرحشان برگزیده شد.
لیلا عراقیان پل طبیعت را در ۲۵ سالگی طراحی کرد. این پل ۲۷۰ متری که ۲ هزار تن وزن دارد، دو بوستان تهران را بر فراز بزرگراه مدرس به هم وصل می کند.
پل طبیعت با ۳ ستون (در سه طبقه) و طراحی بی نظیر و چشم نواز اولین پل صرفا پیاده رو در ایران محسوب می شود که بوستان آب و آتش را به پارک جنگلی طالقانی متصل می کند. طراح پل طبیعت معتقد است که پل های شهر تنها بستری برای عبور و مرور نیست، بلکه می توان از آن ها به عنوان محیطی برای رفتاری مناسب و خلق شرایط دلخواه از آن ها استفاده کرد. مانند: پل خواجو که زمانی محیطی بود برای دیدارهای عمومی، شعرخوانی و کتابخوانی، و وجود چایخانه های سنتی نیز تجربه ی دلنشینی را در این پل خلق می کرد.پل طبیعت جایزه های داخلی زیادی و نیز جایزه بین المللی آرکیتایزر+A را دریافت کرده است.
وی در یکی از مصاحبه هایش درباره ی پل طبیعت می گوید: «من در معماری پیچیدگی را دوست دارم. حالت پیچیدگی، شروع کردن از یک سطح و رسیدن به سطح دیگر. اینکه موقع راه رفتن انتهای مسیر را نبینید. می توانید این پل را به چندین شکل مختلف و هر بار یک طور تجربه کنید. این پیچیدگی همیشه در کارهای من بوده حتی در پروژه های دانشجویی ام.» به خاطر همین علاقه به پیچیدگی، فیلم های اصغر فرهادی را دوست دارد: «چون باید چند بار نگاهشان کرد تا پیچیدگی های روابط و آدم ها را فهمید. از اینکه ذهنم را درگیر می کند لذت می برم.»
زمانی که مسابقات بین المللی معماری بریتانیا برگزار شد ،به دلیل ایرانی بودن این معمار مبتکر جوان “پاول فینچ” مدیر مسابقات بین المللی معماری بریتانیا ابراز تاسف کرد از اینکه این معمار ایرانی نمی تواند در این مسابقات شرکت کند و به او اطلاع داد به دلیل تعهد دولت بریتانیا به تحریم های ایران، در این مسابقات بین المللی معماری حضور شرکت کننده ای از ایران ممکن نیست.
لیلا عراقیان در این باره به روزنامه گاردین بریتانیا گفت :” این مسخره است. من یک معمار ایرانی هستم و این مسابقه ، یک رویداد فرهنگی است و هیج ارتباطی به سیاست ندارد. این اقدام بسیار تبعیض آمیز است.”
لیلا همچنین در بازسازی پوشش پارچه ای سقف و نمای استادیوم بی سی پلیس در ونکوور، کانادا که توسط شرکت آلمانی هایتکس تنستایل استراکچرز انجام شد، به عنوان دستیار فنی فعالیت داشته است لیلا عراقیان در مسابقه طراحی فضاهای ورزشی، دومین کنفرانس سازه و معماری ۱۳۹۰ برنده جایزه دوم شد و همچنین در مسابقه کوشک جهانی به همراه بابک رستمیان و علیرضا برهانی رتبه دوم را کسب نمود.
او همچنین در دانشگاه تهران، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه آمریکایی دوبی و دانشگاه آنهالت آلمان، سخنرانی هایی در زمینه تاریخچه سازه های پارچه ای در ایران، معرفی شرکت دیبا و پروژه پل طبیعت انجام داده است. در آذرماه ۱۳۹۴ عراقیان تحت عنوان «چطور پلی برای گردهم آوردن مردم طراحی کردم»، در تداکس تهران سخنرانی کرد.
آثار لیلا عراقیان:
- پل طبیعت
- استادیوم بی سی پلیس
جوایز و سخنرانی های لیلا عراقیان:
- برنده جایزه دوم مسابقه طراحی فضاهای ورزشی، دومین کنفرانس سازه و معماری در سال ۱۳۹۰
- رتبه دوم در مسابقه کوشک جهانی به همراه بابک رستمیان و علیرضا برهانی
- برنده جایزه معماری آقاخان در سال ۲۰۱۶ همراه علیرضا بهزادی