بیوگرافی بابک شکوفی
بابک شکوفی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد معماری از دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران در سال ١٣٧٥ و عضو هیئت موسس جامعه مهندسان معمار ایران و دبیر کمیته اجتـماعی جامعه مهندسان معمار ایران است.وی جوایز متعددی در مسابقات و جشنواره های ایران کسب نموده و تا کنون بیش از ٣٠ مقاله تخصصی در مجله های تخصصی معماری و روزنامه های کثیرالانتشار منتشر کرده است.
معماری كه سینمای سوخته را دوباره ساخت
نام بابك شكوفی، در كنار نام خانواده اش بارها در اخبار معماری كشور شنیده شده ؛ كسی كه طرحش در میان ناباوری همگان توانست نظر هیات داوران رقابتی بزرگ را برای طراحی جایگزین سینمایی سوخته به خود جلب كند. یك سالن سینمایی ۶۰۰ نفره، چهار سالن سینمایی ۲۰۰ نفره، سه كافه تریا جنب فضاهای انتظار سینمایی، یك رستوران روی بام، غرفه های فروش محصولات فرهنگی و مجموعه ای تجاری نتیجه تلاش معمارانه وی برای جاسازی یك مجموعه كامل از فضاها در یك معماری با محدودیت های بسیار است.
افتخارات بابک شکوفی
- برنده اول جشنواره معماران جوان، سال 1380
- عضو شاخه مدیران جوان جامعه مهندسان مشاور ایران از سال 1382 تاسال 1386
- برنده اول مسابقات معماری بازسازی سینما آزادی ،سال 1377
- برنده اول مسابقه معماری طراحی مجتمع تجاری –فرهنگی –خدماتی پاسارگاد ، سال 1386
- برنده اول مسابقه معماری مجتمع تجاری کیش ، سال 1390
- برنده دوم مسابقه معماری توسعه دانشگاه بو علی سینا همدان، سال 1388
- برنده سوم مسابقه معماری ساختمان مرکزی آتش نشانی تهران ، سال 1388
- انتخاب به عنوان هنرمند برگزیده در جشنواره مهندسان هنرمند توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ، سال 1387
- مؤلف بیش از 30 مقاله تخصصی که در مجله های معماری و شهر سازی ،معمار ،همشهری معماری و شهر سازی و روزنامه های کثیر الانتشار همشهری،شرق، بهار و …. چاپ شده است.
- مدیر عامل مهندسان مشاور توان از سال 1392
بابک شکوفی طراح معماری دهها پروژه فرهنگی ،اداری ،تجاری و مسکونی از جمله:
- پردیس سینمایی تماشا
- پردیس سینما یی آزادی
- دیوان عدالت اداری
- مجتمع تجاری و اداری طلای سفید بجنورد
- طرح باسازی بافت فرسوده آفتاب گرگان
- ساختمان های متعدد در طرح باسازی بافت فرسوده مجد مشهد
- ساختمان مرکزی پست استان خراسان شمالی
- ساختمان دادگستری گرگان
- مجتمع قضائی شهید بهشتی قم
- مجموعه مسکونی توریستی صلاح الدین کلا
- مجتمع تجاری ،مسکونی،میزان مشهد
بررسی یکی از پروژه های بابک شکوفی (پردیس سینمایی تماشا)
تماشا، ساخته و پرداخته گروه مهندسان مشاور توان و به طور خاص، معمار بابک شکوفی (نیز طرّاح ساختمان جدید پردیس سینمایی آزادی) است.
از دیدگاه معماری، ساختمان علاوه بر برخورداری از هندسه نوآورانه و و فُرم زیبا، به گونه ای طرّاحی شده است که از داخل هر واحد تجاری، برای رفتن به سالن های سینما دسترسی در نظر گرفته شده تا به دور زدن مجتمع و گذر از خیابان و معابر عمومی و محوّطه باز سینما نیاز نباشد.
بعلاوه با طرّاحی ساختمان به صورت استوانه ای چرخنده به دور خود و در نظر گرفتن معبری مارپیچ گرداگرد آن، دسترسی به بام ساختمان و لذّت بردن از نمای اطراف بدون نیاز به ورود به بنا برای عموم میسّر است.
شیوه طرّاحی تندیس گرایانه این بنا به اذعان معمار شکوفی، الهام گرفته از طرح برنده ابتدایی وی برای بازسازی سینما آزادی است که پیشتر به دلیل تغییر مساحت ملکی که بنا بوده سینما آزادی در آن بازسازی شود، دستخوش تحوّل شده و از اجرا بازمانده بوده است و معمار در طرّاحی تماشا، با در اختیار داشتن زمینی وسیع تر به دنبال ایده ال خود رفته و برخی از شاخصه های طرح ابتدایی اش برای سینما آزادی را آنجا پیاده نموده است.
پردیس سینمایی تماشا، مجموعه ای فرهنگی ـ هنری واقع در منطقه ۱۸ شهر تهران (ابتدای بلوار مداین و به فاصله چند ده متر از میدان معلّم)، مجهّز به یک سالن ۳۱۸ نفره و دو سالن ۱۵۰ نفره، رستوران، چایخانه، تالار اسکیت پیش بینی شده در آخرین طبقه، خانه اسباب بازی، مجموعه خدماتی – تجاری شامل ۷۰ فروشگاه، پارکینگ و… است که در زمستان ۱۳۸۵ با حضور شهردار تهران به افتتاح رسیده است.
پردیس تماشا به لحاظ امکانات، فضا، فناوری ساخت، معماری و تجهیزات به کار رفته در آن، دست کم در زمان گشایش، نمونه ای بی نظیر در میان فضاهای تفریحی ـ فرهنگی بهره برداری شده در ایران بوده است و کیفیّت منحصر به فرد تهویه، پخش صدا فناوری Dolby Stereo و تصویر در سالن های سه گانه مجموعه، آن را در ردیف ممتازترین سینماهای ایران و در زُمره به روزترین اماکن عمومی کشور قرار می دهد.
مجموعه در چهار طبقه و در مساحتی معادل ۴۰۰۰ متر مربّع و سطح زیربنای ۷۴۰۰ متر مربّع (۲۵۰۰ متر زیر زمین) اجرا شده و داری یک سالن با گنجایش ۳۱۸ و دو سالن با گنجایش ۱۵۰ نفر می باشد و از حیث وسعت در زمان گشایش بزرگترین مجتمع سینمایی ایران به شمار می رفته است.
روند طرّاحی و ساخت مجموعه روی هم سه سال زمان و چهل میلیارد ریال هزینه دربرداشته است و بنا به ادّعای سازندگان آن، در تمامی جریان طرّاحی و اجرا تا بهره برداری سعی در به کارگیری فناوری روز جهان در تمامی زمینه ها شده است.
از جمله خدمات جانبی پردیس، سامانه گویای اعلام برنامه سالن های سینما، از طریق تماس تلفنی است.