معماری داخلی
معماری داخلی شامل طراحی فضای داخل یک ساختمان بر اساس چارچوب ها و استانداردهای موجود می باشد. از مهم ترین علومی که در معماری داخلی کاربرد دارند می توان به روانشناسی، هنر، اقتصاد، جامعه شناسی و محیط زیست اشاره کرد.
قبل از اینکه علم معماری داخلی مورد توجه باشد، طرح کلی یک ساختمان، بصورت یک طرح معماری، تهیه می گردد و سپس قسمت های مختلف داخل ساختمان، طراحی می شوند. برای مثال در طرح کلی یک ساختمان فضای اتاق ها، آشپزخانه و غیره مشخص می شود اما در طراحی داخلی، نحوه به کارگیری عناصر فیزیکی و منابع موجود با توجه به شرایط محیط زندگی افراد آن ساختمان، مورد توجه قرار می گیرد و تعیین این موضوع توسط معمار داخلی انجام می شود.
نوع متریال یا مصالح مورد استفاده در معماری داخلی تاثیر بسیار عمیقی در رفتار و سبک زندگی افرادی دارند که داخل ساختمان زندگی می کنند. هم چنین، طراحی داخلی باید به گونه ای باشد که علاوه بر داشتن زیبایی و آرامش، کارایی لازم را نیز فراهم آورد. به عبارت دیگر، معمار داخلی نه تنها شاکله کلی فضا را طراحی می کند بلکه می تواند تاثیر زیادی بر سبک زندگی افراد داشته باشد.
معماری کلی یک ساختمان و معماری داخلی آن دارای تفاوت هایی با یکدیگر هستند برای مثال طراحی و معماری یک ساختمان و نمای بیرونی آن ممکن است برای سال ها بدون تغییر باقی بماند اما طراحی داخلی آن با توجه به شرایط زمانی، فرهنگی و کاربری دچار تغییرو تحول گردد و مرتباً بازسازی شود و این هنر معمار یا طراح داخلی است که نیازهای روز را با توجه به سبک زندگی ساکنین درک کرده و در طراحی داخلی آن ها را مورد توجه قرار می دهد.
معماری داخلی اصولاً با دکوراسیون داخلی نیز متفاوت است. دکوراسیون داخلی به معنای آراستن فضاهای مختلف می باشد که در این مسیر، متریال های مختلفی استفاده می گردد که از آن جمله می توان به مبلمان، پرده، فرش، تابلو و غیره اشاره کرد.
پایداری و دوام
یکی از عناصر حیاتی در معماری و طراحی داخلی، پایداری و تفکر پایدار در مورد محیط زیست و مواد مورد استفاده است (یعنی شیوه برداشت این مواد، میزان مصرف انرژی و چگونگی انتخاب آن ها). این بخش مهم از معماری داخلی، بر یافتن راه های جامع و خلاق جهت ساخت یا بازسازی سازه های موجود متمرکز است که بر محیط زیست تاثیر کمی دارند یا کلا تاثیرگذار نیستند.
این جنبش دوستی با محیط زیست، حدود پنجاه سال پیش و در دهه هفتاد میلادی اهمیت پیدا کرد. زمانی که بحران انرژی به تازگی ایجاد شده بود و افراد به تدریج به نقش خودشان در کاهش اثرات این بحران پی می بردند. در دهه های گذشته، معماری پایدار داخلی با کمک پیشرفت های تکنولوژی و مواد نو پیشرفت شگرفی داشته است. طراحی پایدار، اکنون یک ترند و حتی روش مطلوب برای تفکر و ساخت و ساز است که در سال های آینده گسترش زیادی را تجربه خواهد کرد.
سنگ های ساختمانی در معماری داخلی
انواع سنگ های ساختمانی، به عنوان متریال های پایدار و بادوام، نقش بسیار مهمی در معماری داخلی با رویکرد پایداری و حفظ محیط زیست دارند. سنگ های ساختمانی با داشتن رنگ ها و طرح های گوناگون، زیبایی منحصر به فردی را به فضای داخل ساختمان ها می بخشند و حسی از طبیعت را برای افراد ارائه می دهند. در مجموع ذات طبیعی سنگ های ساختمانی و تولید بسیار کم کربن در فرآیند استخراج تا فرآوری و نصب آن ها، نقش به سزایی در حفظ محیط زیست دارد. سنگ های ساختمانی در معماری داخلی فضاهای مختلف مانند: دیوار داخلی، کف سالن، آشپرخانه، کانترتاپ، سرویس بهداشتی، راهرو، لابی و غیره بکار گرفته می شوند.