نمایشگاه سنگ تهران
با توجه به روند اصلی معماری جهانی با رویکرد معماری پایدار، صنعت سنگ به عنوان یکی از صنایع دوست دار محیط زیست در اقلیم ایران به شمار می رود و ایجاد شناخت بهتر و نگاه متفاوت به ظرفیت های این صنعت از طرف مصرف کنندگان، معماران و طراحان، باعث شکل گیری آثاری ماندگار و منحصر بفرد می شود.
استفاده از مصالح بومی و سازگار با محیط زیست که دارای طول عمر زیاد و زیبایی بسیار است، یکی از اهداف فعالان صنعت است که نمایشگاه سنگ تهران در این راستا، نقش مهمی در معرفی هرچه بهتر صنعت سنگ ایران دارد. صنعتی که دارای بیش از ۶۰۰۰ واحد سنگبری و ۱۲۰۰ واحد معدنی با تنوع سنگی گسترده است.
دوازدهمین نمایشگاه سنگ تهران (دوازدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ های تزئینی، معدن، ماشین آلات و تجهیزات مربوطه)
نمایشگاه بین المللی سنگ ایران ( تهران ) در محل دائمی نمایشگاه های بین المللـی تهـران بـرگـزار مـی گردد. مساحـت کــل نمایشگـاه حـدود 850،000 متر مربع است کـه از این مسـاحت 120،000 متر مربع فضای سر پوشیـده، 350،000 متر مربع فضای باز نمایشگـاهـی، حدود 22 هکتـار فضـای سبز و نیز 21 هکتـار راه های دستـرسی بـه سالن ها و محوطه نمایشگاه می باشد.
در این دوره از نمایشگاه سنگ تهران مجموعا ۱۳۰ غرفه در ۴ سالن (سالن های 35 – 38 -40 – A38) با مساحتی بالغ بر ۱۵۰۵۴ متر مربع شرکت می کنند. 2000 متر مربع غرفه نیز در بخش فضای باز نمایشگاه در نظر گرفته شده است. شرکت هایی از کشورهای چین، ترکیه و ایتالیا در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
در دوره های قبل نمایشگاه سنگ تهران، غرفه شرکت راد استون با بهره گیری از افراد متخصص، جزء غرفه های برتر بوده است (در ادامه این مقاله نگاهی به غرفه های پیشین خواهیم داشت). شرکت راد استون در نمایشگاه سنگ امسال در نظر دارد با رویکردی جدید وارد شود.
بعد از همه گیری کرونا، بسیاری از شرکت ها به اهمیت دیجیتال مارکتینگ پی بردند و از آنجایی که این شرکت طی دو سال اخیر حضور جدی و پر رنگی در فضاهای مجازی داشته و موضوع دیجیتال مارکتینگ از اولویت های آن بوده، غرفه راداستون در نمایشگاه امسال نیز متاثر از این موضوع خواهد بود. لذا از شما دعوت می کنیم تا از تاریخ 17 الی 20 خرداد از غرفه شرکت راد استون واقع در غرفه 14 در سالن 35 بازدید نمایید.
اهداف برگزاری نمایشگاه سنگ تهران
۱- افزایش حجم صادرات
۲- توسعه ارتباطات و همکاری های اقتصادی
۳- ایجاد رقابت داخلی و خارجی
۴- تبادل آخرین اطلاعات و فناوری های تخصصی حوزه سنگ
۵- گسترش خدمات فنی و مهندسی
۶- توسعه ی آموزش تخصصی حوزه سنگ
تاریخچه نمایشگاه سنگ تهران (نمایشگاه بین المللی سنگ های تزئینی، معدن، ماشین الات و تجهیزات مربوطه تهران)
نمایشگاه های بین المللی سنگ های تزئینی از سال ۱۳۷۲ با هدف توسعه صادرات در صنعت سنگ در تهران شروع به کار کرد. نمایشگاه بین المللی سنگ های تزئینی، معدن، ماشین آلات و تجهیزات مربوطه از سال ۱۳۸۶ با رویکرد جدید شروع به فعالیت کرد و تا سال ۱۳۹۵ شاهد پیشرفت های چشم گیری بوده بطوری که در هشتمین دوره ی نمایشگاه (سال ۱۳۹۵) افزایش ۳ برابری در متراژ غرفه های خارجی (از ۳۰۰ متر مربع به ۹۷۹ متر مربع) و افزایش ۶۰ درصدی فضای مفید آن ها (از ۶۰۰۰ متر مربع به ۱۰،۲۰۰ متر مربع) به وجود آمد که موفقیت قابل توجهی محسوب می شود.
بازدید بیش از ۱۲۰۰۰ مخاطب داخلی و متخصصینی از ۳۶ کشور خارجی تاییدی بر ارتقا کیفیت برگزاری نمایشگاه بوده است.
دهمین نمایشگاه سنگ تهران (دهمین نمایشگاه بین المللی سنگ های تزئینی معدن ماشین آلات و تجهیزات مربوطه) در تیر ماه سال 1397 در فضایی به مساحت ۹۰ هزار متر مربع در ۳۵۰ غرفه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپا شد که در آن آخرین دستاوردهای حوزه سنگ های معدنی و تزئینی در زمینه های فرآوری سنگ های ساختمانی، معادن سنگ، ماشین آلات استخراج معدنی و غیره به نمایش درآمدند.
در دهمین نمایشگاه سنگ تهران، هشت کشور از جمله آلمان، ایتالیا، اسپانیا، ترکیه و چین مجموعاً با ۴۰ غرفه در کنار ۱۳۳ شرکت داخلی، محصولات و خدمات خود را ارائه دادند. در میان شرکت های داخلی، ۴۵ شرکت در حوزه ماشین آلات، ۷۸ شرکت در حوزه تولید و فرآوری سنگ و ۱۰ شرکت نیز در سایر زمینه های مرتبط با صنعت سنگ از جمله خبرگزاری ها، استارت آپ ها و غیره، حضور داشتند.
در میان کشورهای خارجی حاضر در نمایشگاه، ایتالیا با ۲۸، چین با ۸، اسپانیا با ۲، ترکیه با ۱ و آلمان نیز با ۱ شرکت در نمایشگاه حضور داشتند.
برنامه های جانبی زیر نیز در دهمین نمایشگاه سنگ تهران برگزار شدند:
۱- مراسم رونمایی از نوزدهمین جلد کتاب راهنمای سنگ سالانه ایران.
۲- انتخاب طرح برتر کاتالوگ های صنعت سنگ ایران.
۳- معرفی برندگان مسابقه پرطلایی و اهدای جوایز به افراد برتر.
۴- همایش ایده، طراحی و اجرا در غرفه انجمن سنگ ایران
۵- معرفی غرفه های برتر (۳ غرفه از میان تولید کنندگان سنگ و ۲ غرفه از میان تولید کنندگان ماشین آلات)
غرفه راداستون در میان غرفه های برتر دهمین نمایشگاه سنگ تهران (دهمین نمایشگاه بین المللی سنگ های تزئینی، معدن، ماشین آلات و تجهیزات مربوطه)
نام اثر: پرواز سنگ
طراح فاز یک: دکتر یاسر رحمانیانی
طراح فاز دو: دکترسید حسین موسوی
طراح سازه: دکتر قادر باقری
مجری: دکترسید حسین موسوی، تیم راد استون
از آنجایی که مخاطبین اصلی این اثر از طیف مردم عادی در نظر گرفته شده بود لذا در طراحی این غرفه، طراحان به دنبال بهره گیری از قدیمی ترین مصالح استفاده شده توسط انسان برای سرپناه یعنی سنگ بودند که در ساده ترین شکل خانه به کار گرفته شود. بنابراین فرم ساده بیرونی طرح با بالهای شیب دار سنگی طراحی شد که تداعی کننده کهن الگوی کلبه یا سرپناه است.
از طرفی با توجه به شعارهای برند رادستون و چشم انداز شرکت، طرح می بایست مفاهیمی مانند: تکنولوژی، دقت تولید، منحصر بفرد بودن، مینیمال بودن، ارتقای هنر در صنعت سنگ، توجه به ذهنیت اجتماع، معماری سبز و در نهایت به چالش کشیدن وضعیت موجود را در بر میگرفت.
لذا طراحان با سازه ای پیش ساخته فلزی با اتصالات پیچ و مهره ذات سنگین سنگ را با قطعات تولید شده خود کارخانه رادستون در فضای نمایشگاهی ۱۵۰ مترمربع به نحوی به نمایش گذاشتند که هر دو جنبه هنری و فنی غرفه دیده شود.
بال های ۱۵ متری و ۸ متری از ارتفاع دید انسان به بالا معلق می باشند، به نحوی که بازدیدکنندگان، ارتباط بصری با داخل همانند گالری موزه ها برقرار می کنند ولی امکان ورود ندارند و این امر سبب مکث و گردش بازدیدکننده در اطراف غرفه می شود.
ازطرفی وجود حجم سنگی معلق در داخل ویترین شیشه ای با نورپردازی و پس زمینه قرمز رنگ که رنگ برند رادستون می باشد، نوعی کشش و جذابیت در فواصل مختلف را به نمایش می گذارد و بازدیدکننده را از دو ورودی کناری به داخل دعوت می کند. طرح با عقب نشینی ۲ متری از جلو، زاویه دید مناسبی را برای دیده شدن و حرکت کنار ویترین ارائه می دهد.
ایده های فضایی در طراحی داخلی نیز با به کارگیری تایل های مختلف سنگ در مبلمان های تمام سنگی، احجام بیرون زده با استفاده از قطعات استاندارد کارخانه در ترکیب با رنگ تیره سازه، استفاده از صفحه نمایشی در ۶ متر مربع و نورپردازی داخلی جذابیت فضایی و جنبه تبلیغاتی غرفه را افزایش می دهد. کلیه مصالح به کار گرفته شده در راستای معماری سبز و قابل بازیافت می باشند.
اطلاعات مربوط به طراحی سازه:
بر اساس ایده های اولیه طراح مبنی بر معلق بودن بال های ۸ و ۱۵ متری در دوطرف و همچنین بار ناشی از پوشش سنگی این بال ها که در تیرهای طره ای به طول ۳۶۵ سانتیمتر به سازه وارد میشد، سیستم خرپای ساده در طراحی سازه تیر و ستونهای غرفه مورد استفاده قرار گرفت.
بر این مبنا و با در نظر گرفتن سرعت و سهولت در نصب و برچیدن سازه غرفه در نمایشگاه، خرپاهای فلزی مربوط به ستون ها (تعداد ۶ عدد ستون به ارتفاع ۴۳۵ سانتیمتر و عرض ۵۰ سانتیمتر) و تیرها در کارخانه ساخته شده و در زمان اجرای غرفه با استفاده از پیچ و مهره (اتصال اتکایی) به یکدیگر متصل گردیدند.
ستون ها و تیرهای اصلی متشکل از خرپاهای فلزی به ارتفاع 50 سانتیمتر میباشند که در آنها از 2UNP80 بصورت باکس به عنوان یالهای بالا و پایین و 2L60 به عنوان اعضای عمودی و مورب خرپا و ورق فولادی به ضخامت 6 میلیمتر برای اتصال اعضا بهره گرفته شده است. تیرهای فرعی (9 عدد) نیز بصورت خرپای فلزی ساخته شده از قوطی 60×60 به ارتفاع 50 سانتیمتر طراحی و اجرا گردید.
لازم به ذکر است که برای سهولت اجرا و نصب تیر اصلی به طول ۱۵ متر که در کنار راهرو اصلی سالن قرار گرفته و وظیفه تحمل بار یکی از بالهای معلق سنگی را بر عهده داشت، خرپای مربوطه در ۳ قطعه ساخته و در زمان نصب به یکدیگر متصل ودر جای خود نصب گردید.
سازه نگهدارنده بال های معلق سنگی نیز شامل تیرهای طره ای ساخته شده از 2UNP80 میباشد که به صورت ɪ شکل درآمده و در امتداد تیرهای فرعی و در جهت عمود بر تیرهای اصلی با استفاده از ورق فولادی به ضخامت 6 میلیمتر و پیچ و مهره به یال بالایی و دستک فلزی ساخته شده از 2L60 به یال پایینی خرپای تیر اصلی متصل شده است.
با نصب قوطی فلزی ۴۰×۴۰ در راستای بالها بر روی تیرهای طره ای فوق، زیرسازی لازم برای نصب خشک قطعات سنگی به ابعاد ۱۲۰×۶۰ سانتیمتر فراهم گردید.
در اجرای حجم سنگی مکعب شکل به وزن تقریبی 800kg به صورت معلق نیز در ابتدا سازه فلزی داخلی آن با استفاده از قوطی 60×60 ساخته شده و پس از نصب اسلب های سنگی به ابعاد 140×140 سانتیمتر در وجوه شش گانه آن با استفاده از کابل فولادی متصل به سازه فلزی داخلی، از دو تیر خرپایی شکل غرفه به صورت معلق، آویزان گردید.
یازدهمین نمایشگاه سنگ تهران ( یازدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ های تزئینی، معدن، ماشین آلات و تجهیزات مربوطه) از تاریخ ۱۸ الی ۲۱ تیرماه ۱۳۹۸ در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد. در مجموع ۱۰۳ شرکت در ۳ سالن به مدت چهار روز در این نمایشگاه حضور داشتند.
مطابق برنامه ریزی های انجام شده در ستاد اجرایی یازدهمین نمايشگاه سنگ تهران و با پيگيری های شركت روشان روز برنامه های جانبی زير نيز در حين برگزاری نمايشگاه برگزار گرديد:
- مراسم رونمایی از جلد بیستم كتاب راهنمای سنگ سالانه ايران؛ شرکت روشان روز گردآورنده آمار و اطلاعات صنعت سنگ کشور در 8 بخش مجزا، شامل: معادن، کارخانه های سنگبری، سازندگان ماشین آلات سنگبری، سازندگان ماشین آلات معادن، ابزارآلات، فروشگاه های سنگ، سنگ های تجسمی حکاکی و شرکت های صادرکننده سنگ می باشد. با استفاده از این کتاب شما می توانید اطلاعات مورد نیاز خود را به راحتی در هر یک از دسته های ذکر شده جستجو کرده و به اطلاعات دسترسی پیدا کنید
- مراسم رونمایی جلد چهارم مجله دانش سنگ؛ خلاء وجود نشریه ای منطبق براصول علمی و تحقیقاتی در صنعت سنگ ساختمانی کشور، باعث شد تا در سال 1394، پی ریزی نشریه ای با عنوان ” دانش سنگ ” انجام شود تا مطالب علمی کتاب راهنمای سنگ ایران به صورتی تخصصی تر و حرفه ای تر و کارآمدتر، در آن منتشر شود.
این پی ریزی با تلاش بسیار، نتیجه داد و اولین شماره همراه با شانزدهمین کتاب راهنمای سنگ ایران، در سال 1395 منتشر گردید و مورد استقبال قرار گرفت. شرکت روشان روز در طی سال ها گردآوری و نشر کتاب راهنمای سنگ ایران، آرشیوی غنی شامل بیش از 250 مقاله علمی تحقیقاتی در زمینه صنعت سنگ و معدن کشور گردآوری نموده است.
ارائه این آرشیو به محققین و دانشجویان باعث رشد علمی صنعت سنگ ایران شده است. گردآوری و انتخاب مقالات علمی ارائه شده ، همه ساله توسط گروهی از علاقه مندان صنفی انجام می پذیرد.
- مراسم پنجمین مسابقه پرطلایی جهت انتخاب برترین طرح های کتاب راهنمای سنگ ایران و کاتالوگ برتر و اهدای جوايز به اشخاص برتر؛ مسابقه پرطلایی 5 سال است که با هدف انتخاب برترین طرح های کتاب راهنمای سنگ ایران در نمایشگاه سنگ تهران برگزار می شود. هدف از این مسابقه این است که با تبلیغات هوشمندانه بتوانیم تصویر بزرگتری از برند خود در ذهن عموم مردم ایجاد کنیم. به همین منظور هیئت داوران براساس مشخصه های تعیین شده طرح ها را بررسی کرده و پس از جمع بندی امتیازها برندگان را اعلام می کنند.
- مراسم دومین همايش سنگ و معماری با محوریت نمای سنگ در بدنه شهری، سنگ و معماری، تاریخچه، ایده ها، انتقال دانش بکارگیری سنگ و استراتژی های تعاملی حرفه و صنعت؛
- معرفی غرفه های برتر (۳ غرفه از ميان توليدكنندگان سنگ و ۱ غرفه توليدكنندگان ماشين آلات)؛
مسابقه غرفه برتر در یازدهمین نمایشگاه سنگ تهران، در دو بخش سنگ و ماشین آلات برگزار گردید. در این راستا، با اعلام نظر کمیته ارزیابی طراحی غرفه مربوط به انجمن غرفه سازان و پس از بررسی نتایج حاصل از نظرسنجی از غرفه داران حاضر در نمایشگاه و بازدیدکنندگان، در بخش سنگ، غرفه شرکت راداستون در مقام اول قرار گرفته و عنوان غرفه برتر را کسب کرد.
در این بخش، غرفه سنگ سروش جایگاه دوم را کسب کرده و غرفه های تهران ری و فیدار به طور مشترک، سوم شدند. در بخش ماشین آلات نیز غرفه شرکت یکتاصنعت به عنوان غرفه برتر انتخاب گردید.
غرفه شرکت راداستون در یازدهمین نمایشگاه سنگ تهران (یازدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ های تزئینی، معدن، ماشین آلات و تجهیزات مربوطه)
نام اثر: سین مثل سنگ
طراح معماری: سید حسین موسوی
مجری: کانون ایران نوین، تیم راداستون
ایده این اثر با برگزاری مسابقه اسکیس بین طراحان جوان گروه فرایند طراحی معماری با همکاری مهندسین مشاور آتی نقش همراز، به دست آمد. پس از شناخت نفرات برتر توسط هیأت داوران و بر اساس ایده منتخب، طراحی این اثر در دپارتمان معماری شرکت راداستون انجام شد.
احجام پلکانی در این اثر، نمادی از معدن سنگ مرمریت شایان، بزرگترین معدن سنگ مرمریت کشور است که بر پایه طراحی پارامتریک شکل گرفته و در ترکیب آهن و شیشه، فضایی با معماری مدرن را برای مخاطب خود ایجاد می کند. همچنین، ابعاد گوناگون و فرم های مختلف استفاده شده در این طرح، قالب های کلاسیک استفاده از سنگ مرمریت کرم رنگ را در نوردیده و ما را با استفاده از سنگ مرمریت کرم شایان در فضای مدرن آشنا می کند.
نمودار زیر مساحت نمایشگاه طی دوره های قبل را نشان می دهد