شستشوی سنگ کف
1_از شوینده های اسیدی یا قلیای پرهیز کنید!
سطوح کف را بطور دوره ای با مواد شوینده ی خنثی و آب شستشو دهید. برای شستشوی سنگ کف هیچگاه از مواد شوینده ی شدیداً قلیایی (مانند: وایتکس) یا اسیدی (مانند: جوهر نمک) استفاده نکنید. استفاده از این مواد باعث تخریب سطح سنگ شما و ایجاد لک بر روی آن ها می شود.
2_بهترین گزینه، شوینده ی خنثی!
برای این کار، استفاده از شوینده هایی مانند: صابون یا مایع های ظرفشوییِ ملایم و بدون فسفات توصیه می شود. این مواد با سنگ های شما کمترین واکنش شیمیایی را داشته و در نتیجه آسیبی به آن نمی زنند.
3_حتی یک خط هم نباید روی سنگ شما بیفتد!
توجه داشته باشید، موادی مانند: ماسه، شن و خاک به دلیل داشتن حالت ساینده، بیشترین آسیب را به سطح سنگ شما زده و باعث ایجاد خراش در آن می شوند.
4_لطفا با کفشِ گِلی وارد نشوید!
مطمئن شوید که سطح زیر پادری های در ورودی، غیر لغزنده هستند و تکان نمی خورند. به طول معمول، پس از پیمودن 8 قدم، خاک و آلودگی های دیگر، از کف کفش ها زدوده می شوند.
5_مراحل شستشوی صحیح سنگ را یک بار مرور کنیم!
برای شستشوی کف، ابتدا سطح را مرطوب کنید. سپس با استفاده از کمی محلول شوینده، سطح را شستشو دهید. اگر سطح شما شیب دار است، شستشو را از پایین شروع کنید. در مرحله ی بعد، سطح را با آبِ تمیز بشویید تا تمام آثار محلول شوینده یا صابون پاک شوند. به یاد داشته باشید که آب سطل شستشو باید به طور مرتب عوض شود. در نهایت سطح را با پارچه ای نرم خشک کنید و اجازه دهید در هوای آزاد خشک شود.
اما برای کف از چه سنگی استفاده کنیم؟!
برای انتخاب سنگ کف، هم توجه به نکات معماری و زیبایی شناختی مهم است و هم ویژگی های فنی سنگ. بطور مثال برای کف واحدهای مسکونی، انواع سنگ های مرمریت و چینی بطور گسترده استفاده می شوند. برای کف محل های پر تردد، سنگ هایی چون گرانیت، چینی و مرمریت های مقاوم توصیه میشوند. برای کف محوطه های بیرونی نیز، سنگ تراورتن، سنگ گرانیت و سنگ چینی می توانند گزینه های مناسبی باشند.
بسیاری از سطوح سنگ کف، هنگام قرارگیری در معرض رطوبت، حالت لغزنده پیدا می کنند.
در این صورت، رعایت 5 نکته برای کاهش خطرات احتمالی، توصیه می شود:
- مقابل در ورودی لابی ها یا سالن ها، از پادری های مناسب برای خشک کردن کفِ کفش ها استفاده کنید.
شستشوی سنگ کف/شستشوی سنگ کف - برچسب یا تابلو هایی با عنوان “لغزنده در هنگام خیس شدن” را در مکان های مناسب نصب کنید.
- چند وقت یک بار، سطح سنگ را با طِی یا وسیله های مشابه دیگر تمیز کنید تا آب های ساکن و احتمالا برف یا یخ، از سطح پاک شوند.
- دستوالعمل ها و استانداردهای “مقررات ملی ساختمان” را به پرسنل تعمیر و نگهداری سنگ ارائه دهید.
- از مبحث شماره 22 مقررات ملی ساختمان پیروی کنید.
4 نکتهی مهم در ارتباط با نگهداری و تمیز نمودن سنگ های نما و محوطه ی بیرونی ساختمان
- در محیط هایی چون استخر و حیاط، رشد خزه و جلبک در اثر رطوبت بسیار رایج است که باعث ایجاد نمایی نامطلوب در سطح سنگ می شود. برای زدودن جلبک و خزه از سطح سنگ، از فشار آب و محلول های سفید کنندهی رقیق شده استفاده کنید.
- با توجه به گستردگی استفاده از سنگ در نمای بیرونی ساختمان، استفاده از روشهای رایج برای نگهداری و تمیز کردن سنگ ممکن است عملی و مفید نباشد. با این حال، سنگ های نصب شده در اندازه های بزرگ بهتر است بصورت دوره ای پاکسازی گردند تا مواردی چون آلودگی های تجمع یافته ی هوا از سطح سنگ زدوده شوند.
- سطوحی از سنگ که دسترسی به آنها آسان تر است مانند: پله ها و پیاده رو ها، باید بطور دوره ای جارو شده و با استفاده از آب شستشو شوند تا آثار گرد و غبار از سطح سنگ پاک شود.
- نگهداری از سنگ نما بهتر است شامل بازدید دوره ای از آن باشد تا مواردی چون نقص های ساختاری، جابجایی ها، تخریب و لک شدن سنگ مشخص شوند.