معماری را می توان بازآفريني فضای زیست انسان ها با عوامل مادي و صوري، بصورت هماهنگ با قوانین علمی و متناسب با نيازهاي مادي و روحي انسان ها و در جهت کمـال آن ها دانست. کاربرد مواد و صورت ها باید منطبق بر قوانین علوم تجربی و در تعامل با نیازهای کمی و کیفی انسان انتخاب و طراحی شوند.
امروزه در صنعت ساختمان در مقیاس گسترده ای از سنگ طبیعی به عنوان یک مصالح بادوام و تجدیدپذیر که دارای خصوصیات زیبایی شناختی و فنی خوبی است، استفاده میگردد. از سوی دیگر، ایران با در اختیار داشتن حجم بالایی از ذخایر متنوع سنگ طبیعی، در زمره کشورهای غنی در این زمینه بوده و از نظر میزان تولید، جزو تولیدکنندههای برتر سنگ طبیعی در دنیا به شمار میآید. همچنین وجود بناهای تاریخی و باستانی ساخته شده از سنگ مانند تختجمشید و پاسارگاد و المان های مدرن با پوشش سنگی مانند برج آزادی، ایران را به عنوان یکی از خاستگاه های سنگ طبیعی در جهان معرفی کرده است.
با نگاهی به تاریخ صنعت سنگ در جهان، میتوان دریافت که هنر معماری همواره نقشی تعیین کننده در ترسیم مسیر حرکت این صنعت ایفا کرده است. شکل گیری این ارتباط بین معماری و سنگ در کشورهای پیشتاز در این صنعت مانند ایتالیا، علاوه بر تبدیل این کشور به عنوان قطب صنعت سنگ دنیا در تمام زمینه ها از طراحی گرفته تا ماشین آلات مربوطه، در معرفی نمایشگاه سنگ ورونا به عنوان نماد صنعت سنگ در جهان، تأثیر بسزایی داشته است. به گونه ای که رویدادهای معماری شکل گرفته در این نمایشگاه در هر سال، روند حرکت صنعت سنگ را در سال پیش رو، نه تنها در ایتالیا بلکه در تمام جهان تعیین میکند.
در ایران، با وجود معادن متنوع سنگ طبیعی، ضعف یا عدم وجود این ارتباط بین معماری و صنعت به شدت احساس میشود. این در حالی است تکیه بر وجه زیبایی شناختی سنگ طبیعی، دارای اهمیت بسیار زیادی در معماری است. سنگ های طبیعی دارای رنگ ها و طرح های بافتی بسیار گسترده ای هستند. همین تنوع باعث شده تا استفاده از سنگ در سبک های معماری مختلف بسیار زیاد باشد. به عبارت دیگر، سنگ جزء مصالحی محسوب می شود که بیشترین تطبیق پذیری را با سبک های معماری مختلف دارد. چنانچه اگر توجه شود در بیشتر شهرهای دنیا، به ویژه شهرهایی که دارای تاریخ طولانی هستند، سنگ به هر نحو و شکی وارد معماری شده است. از مصر گرفته تا ایران و چین و یونان، این سنگ است که تاریخ بشر را در غالب معماری به رخ می کشد. بنابراین پیوند بین سنگ، معماری و تاریخ بسیار گسترده و پیوسته است.
مجموعه راداستون از بدو تأسیس خود، با آگاهی از این موضوع و اهمیت آن، سعی در استفاده از توان جامعه معماری در تولید و ارائه محصولات خود نموده است که این امر را می توان در طراحی غرفه های این شرکت در نمایشگاه سنگ تهران در سال های گذشته (سال های ۱۳۹۷، 1398 و 1401) که حاصل یک فرآیند معماری بوده تا صرفاً نمایش یک محصول سنگی، مشاهده کرد که نتیجه آن، کسب رتبه دوم (سال های ۱۳۹۷ و 1401) رتبه اول (سال ۱۳۹۸) در مسابقه انتخاب غرفه برتر در نمایشگاه سنگ تهران بوده است.
در این راستا، مجموعه راداستون با تأسیس واحد طراحی و معماری، بر آن است تا علاوه بر ارائه خدمات مختلف در زمینه طراحی و معماری به مشتریان خود، با استفاده از دانش مرتبط با چگونگی عملکرد مصالح سنگ طبیعی در گذر زمان با توجه به ویژگی های معماری فضا، ضمن آگاهی بخشی به دستاندرکاران صنعت سنگ در خصوص هنر معماری، در جهت توانمندسازی طراحان و بهره برداران در استفاده صحیح از سنگ طبیعی در محیط مصنوع گام بردارد.